Кошмарът с "Боргман"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
8 сеп 2019 09:15, Петя Славова
12
Кошмарът с "Боргман"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Страховита история разказва режисьорът Алекс ван Вармердам с "Боргман". Сюжетът ни среща със заможно семейство, което лековато отваря вратите на дома си за непознат скитних с идеята да му даде подслон.

Така тайнственият Камиел Боргман навлиза не само в къщата, но и под кожата на децата и дамите във фамилията. Покрай това спокойствието в този дом постепенно изчезва.

Боргман постепенно дава ход на първоначалния си замисъл, който включва редица заплашителни събития в тъмна градска приказка за природата на злото, което се появява на неочаквани места.

Вармердам разказва тревожно историята си без да крие недостатъците на персонажите. Студени тонове обрисуват стилизирани красиво подредени кадри, наподобяващи злокобна картина.

Режисьорът прави препратка към известната творба на Хенри Фюсли "Кошмарът" (1781) с емблематичен кадър, цитиращ произведението.

Гледайте "Боргман" на 8 септември от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Филмът е брутален. Супер оригинален сценарий. Няма да се учудя ако направят американска версия.
9
1
 
7
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Ако "заможното семейство" от филма притежава истински добротели и уважава истинските ценности никакъв клошар не можа да им развали хубавото живуркане.Няма да гледам филма, но си мисля, че това е поредната Сатанистка пропаганда срещу християнските доброетели и ценности. Нещо като онова убийство на жирафчето в Дания с публичн дисекция пред децата. Тука четох толкова повърхностни анализи за бедността, че ми става жал за хората, които са ги написали. Аз лично не бих хвърлил камък.
8
6
 
4
 
! Отговори
МРАЗЯ КЛОШАРИ преди 4 години
БЕДНОСТТА МЕ Отвръщава!!!Не мога да се изоставя до такава степен, че да чакам на Просия и съжаление.ПО--ДОБРЕ Е ДА СЪМ МЪРТАВ!!!!
7
6
 
6
 
! Отговори
До 1 и 4 преди 4 години
По въпроса за бедността -Първо си задай въпроса защо този човек е беден. Всеки може да обеднее поради независещи от него обстоятелства, но ако не е болен и престарял, ще намери начин да се оттласне от дъното.Но се обеднява и от мързел, от глупост или поради някакъв порок.Замислете се защо някои семейства са потомствени бедняци. Нормално ли е мрънкането, че все някой друг им е виновен?Стой далеч от такива, които искат да те накарат да се чувстваш гузен заради това, че не си беден като тях!
6
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 4 години
Твоето изказване е невероятно точно.Затова, мислете как възпитавате децата си. Доброта да, но не и наивно делегиране на доверие всекиму или правене на добрини, на услуги и на саможертви само защото така трябва. Още в началните класове проличава, че има деца, които считат добротата и доброто възпитание за отличителни белези на будалата.Мислете и как възпитавате дъщерите - да е скромна, срамежлива, почтена, безкористна. Готова жертва на безотговорен ***, на използвач или на гадна свекърва.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред магазина един клошар/българин около 40те/ ми поиска стотинки за хляб.Влязох, купих му хляб и му го дадох. Клошара го прибра в торбата и ми вика "дай сега още някоя стотинка"."Нали ти купих хляб" - казвам. И наглеца как ми отговори: "Е аз само сух хляб ли да ям?".Познайте дали повече му дадох нещо.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не човек решава кой труд е ценен, а пазарът. Аз също мога 37 години да реша да правя хербарии от пеперуди, ама дали ще има кой да ги купи. И тогава съм си сам виновен.
3
1
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Нищо ново. Kато в турските сериали, все има по някоя, която се вмъква в къщата и плете интриги. :)
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо по-опасно и страшно от наивната добрящина!Тя е сигурен път към ада!Проверено!
1
5
 
20
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
БЕДНОСТТА Е СТРАШЕН ПОРОК!ТОЙ Е В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ ПОРОЦИ И..... НА БОЛЕСТТА "КОМУНИЗЪМ"!!!ПАЗЕТЕ СЕ ОТ БЕДНЯЦИ И ПРОСТАЦИ!!!!ЩЕ КАТАСТРОФИРАТЕ, В ЖИВОТА!